Pranýř 2017 – září

pranýř zima – vína, která na stůl nepatří

Září přineslo na pranýř tato vína:

Muscat bílé víno polosladké, vyrobeno v Moldavsku, č. šarže 644

Nejakostní potraviny
Víno / Vína tichá s odrůdou nebo ročníkem
Kubík a.s., Štrossova 167, 53002 Pardubice

V chuti a vůni vína byla patrná silná oxidáza. Víno mělo nahnědlou barvu.
Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách.

Merlot, Itálie, polosuché, alk. 10,5% obj. č.š.: Mer 60-4-4-17

Nejakostní potraviny
Víno / Vína tichá s odrůdou nebo ročníkem
Kateřina Zamarská, Kolonie 2100, 73701 Český Těšín

Chuť a vůně vína byly po nežádoucích biologických procesech – sekundární fermentace.
Sekundární fermentace (druhotné kvašení) je nežádoucí kvašení zbytkového cukru ve víně, projevuje se štiplavou chutí a vůní po oxidu uhličitém, případně i vznikem zákalu.

Fonda Real Red Wine, vino tinto – víno červené suché, alk. 10%obj.

Nejakostní potraviny
Víno / Vína tichá s odrůdou nebo ročníkem
Manh Khan Nguyen, Dukelských hrdinů 52, 78361 Hlubočky

V chuti a vůni vína byla patrná oxidáza. Víno bylo zakalené.
Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách.

Modrý portugal, červené suché,alk. 10,5% obj. (sudové)

Nejakostní potraviny
Víno / Vína tichá
Jaroslav Šrůt, Riegrova 214, 39901 Milevsko

V chuti a vůni vína byla patrná oxidáza.
Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách.

zdroj: www.potravinynapranyri.cz