Značku Klasa má 15 nových výrobků. Mezi nimi i meruňkové víno

Značku Klasa má 15 nových výrobků. Mezi nimi i meruňkové víno

Značku Klasa získalo patnáct nových výrobků. Jsou mezi nimi jogurty, limonády, jablka, sýry, salám či čevabčiči. A také tři vína. Jenže ne z hroznů révy vinné, ale z meruněk!

Značku Klasa uděluje od roku 2003 ministr zemědělství mimořádně kvalitním potravinám a produktům na 3 roky. Její administraci provádí Státní zemědělský intervenční fond. Spotřebitelům značka umožňuje lepší orientaci mezi potravinami v prodejnách a usnadňuje nákup kvalitních českých potravin. Zájem o ni mají nejen prověřené společnosti, které logo již na řadě svých výrobků používají a pravidelně se uchází o její opětovné udělení, ale také zcela noví producenti. Aktuálně je toto logo na obalech 915 produktů od 223 českých a moravských výrobců.

Značku Klasa získaly produkty:

  • Opočenský prémiový jogurt malina (BOHEMILK, a.s.)
  • Opočenský prémiový jogurt černý rybíz (BOHEMILK, a.s.)
  • Opočenský prémiový jogurt hruška s karamelem (BOHEMILK, a.s.)
  • Zahradní limonáda Tátův sad – jablko & citron (Jan Abt)
  • Zahradní limonáda Tátův sad – jablko & černý rybíz (Jan Abt)
  • Příbramský gothajský salám (Uzeniny Příbram, a.s.)
  • Jablka Fuji (EFUS spol. s r.o.)
  • Marhulové Originál (Ing. Pavel Lacina – Vinařství Lacina)
  • Marhulové Sladké (Ing. Pavel Lacina – Vinařství Lacina)
  • Marhulové Šumivé (Ing. Pavel Lacina – Vinařství Lacina)
  • Rabín – polotučný nezrající bílý slaný sýr (Mlékárna Olešnice a.s.)
  • Mozzarella Bianca (Mlékárna Olešnice a.s.)
  • Sýráci – sýrové tyčinky (Mlékárna Olešnice a.s.)
  • Sedlářský sýr – přírodní polotučný sýr (Mlékárna Olešnice a.s.)
  • Čevabčiči (PAJERO s.r.o.)
Marhulové víno
Marhulové víno

 

BOHEMILK, a.s.

Historie opočenské mlékárny se píše od roku 1936. Byla postavena v srdci východních Čech a zpracovává mléko z podhůří Orlických hor. Od roku 2007 patří do skupiny InterLacto Group, která zahrnuje společnosti InterLacto, mlékárny v Jihlavě, Olešnici a Opočně a další zemědělské subjekty. Opočenské prémiové jogurty jsou vyrobeny ze smetany. Mají jemnou chuť a hustou konzistenci. Obsahují džem s kousky ovoce ve variantách černý rybíz, malina nebo hruška s karamelem.

Jan Abt

Jan Abt vyrábí řemeslné cidery, mošty a limonády na rodinném statku ve středočeské obci Líšnice od roku 2014. Jako ekologicky hospodařící zemědělec pěstuje jablka na více než 8 hektarech jabloňových sadů. Při výrobě dodržuje tradiční řemeslné postupy a klade důraz na kvalitu zpracovávaného ovoce, které pochází z velké části z jeho vlastní zemědělské produkce. Oceněné Zahradní limonády Tátův sad neobsahují žádný přidaný cukr, pouze jablečný mošt, ovocné šťávy podle druhu, pramenitou vodu a trochu bublinek. Jsou bez chemické konzervace, jen šetrně pasterovány.

Uzeniny Příbram, a.s.

Společnost zpracovává české maso z přilehlých farem na Příbramsku a vyrábí z něj uzeniny, polotovary, lahůdky a další speciality. Cílem společnosti je především nabízet zákazníků tradiční i inovativní produkty a podporovat tak českou produkci a tím i české zemědělství. Příbramský gothajský salám je speciální typ gothajského salámu, jehož chuť po mase a koření navíc doplňuje jeho zauzení bukovými štěpkami. Barva v řezu je masově červená a jemně oranžová po použité paprice. Salám obsahuje 75 % vepřového a hovězího masa, je bez lepku a bez přidaného glutamátu.

EFUS spol. s r.o.

Společnost působí na trhu od roku 2006 a je členem Odbytového družstva ovoce Český ráj a specializuje se na pěstování jablek. Sady společnosti se nachází v Českém ráji v Semilech o rozloze více než 2 hektarů a jsou zajištěny protikroupovou ochranou a moderním automatickým závlahovým systémem. Jablka Fuji mají 100% český původ. Jsou sladkokyselá, s jasnou výraznou chutí a zůstávají křupavá dlouho po sklizni. Při pěstování je kladen důraz na ochranu životního prostředí. Všechny aplikace přípravků na ošetření rostlin probíhají v soudu se systémem integrované produkce.

Ing. Pavel Lacina – Vinařství Lacina

Dezertní víno Marhulové je poctou Velkopavlovické meruňce, která pochází ze stejného kraje jako rodina pana Laciny. Ze všech odrůd má nejbohatší chuť sladkých, zralých meruněk. Jejím vylisováním a následným prokvašením šťávy vznikne meruňkové víno s příjemnými a intenzivními tóny jak ve vůni, tak i v chuti. Všechna oceněná vína se vyznačují vysokým podílem draslíku. V nabídce je Marhulové Originál, Marhulové Sladké a první meruňkový sekt na světě – Marhulové Šumivé.

Mlékárna Olešnice a.s.

Tradice mlékárenské výroby v obci Olešnice sahá až do roku 1938. Současná společnost byla založena v roce 1994. Spolu s několika dalšími mlékárenskými a zemědělskými podniky tvoří skupinu InterLacto Group s ryze českými vlastníky. Firma sídlí v oblasti, která patří mezi ekologicky nejméně zatížené na území České republiky, což se projevuje i ve kvalitě nakupovaného mléka. Nosnými produkty společnosti jsou přírodní sýry, tvarohy a máslo. Na domácím trhu firma spolupracuje s většinou hlavních maloobchodních i velkoobchodních partnerů, a kromě toho má i vybudovaný systém regionálního zásobování.

PAJERO s.r.o.

Firma působí na trhu již od roku 1995. V roce 2018 vybudovala novou výrobní halu s moderní technologií. Zabývá se výrobou mražených polotovarů z masa, sýrů a zeleniny. Hlavní důraz klade na kvalitu surovin od prověřených dodavatelů. Oceněné čevabčiči obsahuje vysoký podíl masa (81%), k dochucení je použita hořčice, cibule a směs koření, které dávají výrobku typickou chuť a vůni. Výhodou pro spotřebitele je jednoduchá příprava v troubě či na grilu. Stejná velikost válečků umožňuje jejich rovnoměrné propečení.

zdroj: eklasa.cz, Vinařství Lacina

Ověřeno MonsterInsights