Vinařská kuchařka Dunajovských kopců v srpnu naživo

Vinařská kuchařka Dunajovských kopců v srpnu naživo

Víno a jídlo k sobě prostě patří. Proto se dali dohromady prvotřídní moravští vinaři s uznávanými tuzemskými kuchaři. A vytvořili jedinečný zážitek – knihu Vinařská kuchařka Dunajovských kopců. 

Patnáct vinařů z moravských obcí Březí u Mikulova a Dolní Dunajovice sdružených ve spolku Dunajovské kopce spojilo své síly se stejným počtem šéfkuchařů z po všech stránkách vybočujících českých gastropodniků napříč republikou. A společně připravili několikachodová degustační menu snoubená s vybranými víny s nezaměnitelným charakterem Dunajovských vrchů. V srpnu je možnost poznat toto výjimečné spojení na vlastní kůži hned ve čtyřech exkluzivních restauracích.

Vinařská kuchařka Dunajovských kopců v srpnu naživo

Vinařství Šoman

místo: Aparthotel Svatý Vavřinec (Pec pod Sněžkou)

termín: 2. srpna

menu:

Dunajovské kopce, Šoman

 

Vinařství Volařík

místo: Restaurace CROP (Mikulov)

termín: 16. srpna

menu:

  • Krém z ovčího sýra, škvarky, spálené jablko a šťavel v oleji, pažitka, ředkvičky /Rulandské bílé – Levá Klentnická/
  • Rajčata, nakládaný chřest otáčivý, bazalkový krém z rostlinné smetany, mateřídouška v oleji, ovesná kroketa /Dunajovský vlašák – Zimní vrch/
  • Krém z pečených brambor a podmáslí, uzené vejce, kopr, sušené houby, sumec /Ryzlink vlašský „Terroir“ – Kotelná/
  • Bramborové kulaté těsto, pěna z černého česneku, šalotka, špenát, pečená žebra ve švestkové kouřové marinádě /Veltlínské zelené „Terroir“ – Věstonsko/
  • Nepečený koláč z našich kakaových sušenek a másla, farmářský tvaroh s vanilkou, slaná karamelová šlehačka, meruňky, drobné ovoce /Ryzlink rýnský – Pravá Klentnická/

Vinařství Volařík

 

Vinařství Mlýnek

místo: Restaurace Chateau Petit (Hlohovec)

termín: 16. srpna

menu:

  • Foie gras, meruňka, kardamon, briochie /Ryzlink rýnský – Staré/
  • Květákový krém s tvarůžkem – /Ryzlink rýnský – Odměry/
  • Vepřový pavouček, okurka, karotka, kopr, tvarohový knedlíček /Ryzlink vlašský – Mlýnská/
  • Větrník, bílý mák, rebarbora /Pálava – Svidrunk/

Filip Mlýnek

 

Vinařství Šebesta

místo: Botel Ristorante Matylda (Praha)

termín: 19.–25. srpna

menu:

Vinařství Šebesta

Více informací a možnost rezervace naleznete na webových stránkách jednotlivých restaurací.

 

O spolku Dunajovské kopce

Dunajovské kopce – spolek vinařů sdružuje vinaře z Březí u Mikulova a Dolních Dunajovic, kteří vyrábějí vína z hroznů vypěstovaných v katastru těchto dvou podpálavských vinařských obcí. Cílem spolku je propojit vinaře, čerpající z jedinečného terroir okolních Dunajovských vrchů, a zprostředkovat nezapomenutelné zážitky návštěvníkům a milovníkům vína. Spolek nyní čítá 15 vinařství a jejich krásné motto zní: „Přátelům je vše společné“.

foto: David Peltán

Ověřeno MonsterInsights