Grand Jour de Champagne 2017 s michelinským Glennem Vielem

Grand Jour de Champagne 2017 proběhne opět v Praze a Brně

11. ročník festivalu champagne a špičkových gastronomických zážitků Grand Jour de Champagne 2017 letos opět proběhne v Praze a v Brně. Celá akce probíhá od 31. října do 8. listopadu v Praze, brněnská část se uskuteční 7. a 8. listopadu.

Bohatý program zahrnuje kromě velkolepé přehlídky prestižních champagne domů Champagne Exhibition také banket „Champagne menu Glenn Viel“ pod taktovkou šéfkuchaře „dvoumichelinské“ kultovní restaurace L’Oustau de Baumanière v Provence. Vybrané akce se uskuteční také v Buquoyském paláci (sídlo francouzského velvyslanectví), ve Francouzské restauraci Obecního domu nebo restauraci SaSaZu.

Brněnská část se tradičně odehraje v hotelu International (BEST WESTERN PREMIER Hotel International Brno), novinkou je zapojení čerstvé hvězdy mezi moravskými podniky – designové restaurace Signature. Její zakladatelé, Jiří Lešikar (mj. ambasador champagne domu de Venoge) a Lumír Sendrei, se rozhodli zlepšit gastronomickou úroveň dálnice D1, což se jim bezezbytku podařilo. Pomáhá jim v tom také šéfkuchař Pavel Veltruský, který vařil i pro hollywoodské hvězdy Jake Gyllenhaala nebo Julii Roberts.

Výběr z programu Grand Jour de Champagne 2017 – Praha

Úterý 31. října: Top lahev – Delamotte 1964 MAGNUM, 17:00–19:00, Ellory Cafe Praha, 6 900 Kč/osoba
Středa 1. listopadu: Banket – Champagne menu Glenn Viel, 20:00, Francouzská restaurace, Obecní dům, Praha, 69 000 Kč/stůl
Čtvrtek 2. listopadu: Asia welcomes Champagne, SaSaZuBanket – Champagne menu Glenn Viel, 20:00, Buquoyský palác, Velvyslanectví Francie, Praha, 69 000 Kč/stůl
Pátek 3. listopadu: Champagne Exhibition, 13:00–18:00, Buquoyský palác, Velvyslanectví Francouzské republiky, Praha, 1 450 Kč/osoba
Sobota 4. listopadu: Snídaně s champagne a lanýži, 9:30–12:00, Buquoyský palác, Velvyslanectví Francouzské republiky, Praha, 3 500 Kč/osoba
Středa 8. listopadu: Opusy předních enologů 90. let, 19:00, Ellory Cafe, Praha, 2 600 Kč/osoba

Jednou z nejočekávanějších událostí každého ročníku je Champagne banket připravený některou ze světových gastronomických osobností. Letos přijal nabídku organizátorů Glenn Viel, šéfkuchař kultovní restaurace L’Oustau de Baumanière v Provence, oceněné dvěma michelinskými hvězdami. Glenn Viel patří mezi nejnadanější francouzské kuchaře současnosti, jako šéfa své restaurace si ho vybral přímo majitel Jean-André Charial. Letošní menu by podle znalců mělo patřit k těm nejlepším v historii festivalu Grand Jour de Champagne. Glenn Viel si zakládá na používání kvalitních produktů, kombinaci různých, zdánlivě nesourodých chutí i na těch nejmenších detailech.

Jean Andre Charial a Glenn Viel z Michelin 2 stars L'Oustau de Baumanière v Provence
Jean Andre Charial a Glenn Viel z kultovní Michelin 2 stars restaurace L’Oustau de Baumanière v Provence

Dnes již komplex restauračních a ubytovacích služeb L’Oustau de Baumanière v Provence se stal brzy po svém založení v roce 1945 skutečným pojmem a centrem společenského života. Mezi slavné hosty, kteří jej navštívili, patřil např. Humphrey Bogart, Clark Gable, Christian Dior, Albert Camus, Gérard Philipe, Charles de Gaulle či Winston Churchill, ze současných osobností to byla např. královna Alžběta, Robert de Niro, Paul McCartney nebo Jean Reno.

Výběr z programu Grand Jour de Champagne 2017 – Brno

Úterý 7. listopadu: Champagne Exhibition, 15:00–19:00, hotel International, Brno, 1 200 Kč/osoba
Středa 8. listopadu: Signature de Venoge Embassy Dinner, Restaurant Signature, Brno, 2 990 Kč/osoba

Více informací o letošní Grand Jour de Champagne na www.champagne-grandjour.cz.

Ověřeno MonsterInsights