On-line představení nové řady Kolby Classic 2019. ⭐ Vážení přátelé dobrého vína, rádi bychom Vás pozvali na představení naší novinky, řady Kolby Classic 2019. 🥂 On-line degustací vás provede ředitel vinařství Kolby Ondřej Stejskal a Josef Leisser, obchodní manažer vinařství.
📺 Vysílat budeme z prostor našeho Winebaru Rustonka v Praze a to 👉 28. května od 🕕 18:00 hodin. Víno je podařené, ročník byl v Pouzdřanech velmi pěkný a úroda byla sklizena ve vysoké kvalitě, tak neváhejte! Budeme se na vás moc těšit!
👉 Degustační karton můžete najít na našem e-shopu – případně objednat na objednávka@kolby.cz
Cena degustačního kartonu je 1030 Kč, při zadání kódu 👉 FB Kolby 👈 budete mít karton za 890 Kč
🍇 Dobrý rok 2019
Tento ročník byl v Pouzdřanech velmi dobrý. Zima byla teplotně průměrná s celkem silnou sněhovou pokrývkou, která zaručila dostatek vláhy k dobrému jarnímu startu keřů. Jaro pak přineslo dostatek vláhy pro bezproblémový růst a vývoj vinohradu. Léto bylo také bez problémů, žádné extrémní teploty a pravidelné deště byly optimální pro správný vývoj bobulí. Během sklizně se nám déšť naopak téměř vyhýbal a díky tomu jsme měli na podzim prostor a čas na sklizeň jednotlivých odrůd v optimální vyzrálosti dle typu vína, které jsme plánovali vyrábět. Všechny odrůdy si krásně podržely kyselinku, silný aromatický profil a počasí nám dopřálo sklízet hrozny ve vysoké fenolické zralosti. U modrých odrůd jsme měli díky počasí prostor pro dlouhodobé nazrávání. Výsledkem by měla být ovocnost, kořenitost a široká struktura vín se značným potenciálem pro budoucnost.
On-line představení nové řady Kolby Classic 2019
Wine bar Rustonka je prodejna a vinný bar v jednom. Hostům v něm nabízíme nejen kompletní produkci vinařství Kolby a Reisten, ale také výběr ze světových vín.
Vinařství Kolby patří k nejstarším svého druhu na jižní Moravě. První zmínky o pěstování révy v Pouzdřanech se datují k roku 1244.
Sklizeň hroznů probíhá výhradně ručně s velkým důrazem na následné rychlé a šetrné zpracování hroznů. Vína jsou vyráběna metodou řízené fermentace v nerezových tancích, s použitím čistých kultur kvasinek. Červená vína pak zrají v dubových sudech umístěných ve sklepích ze 17. století.