Jak vyrobit úspěšné víno za pomoci moderních poznatků a technologie. Školení je určeno pro odbornou vinařskou veřejnost, zejména výrobcům vín, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci při výrobě kvalitních vín za pomoci moderních enologických poznatků a postupů. Probíhá pod vedením významného tuzemského enologa Ing. Petra Ptáčka. Čas: 9.00-17.00 (14.00) hod.
Školení 'Jak vyrobit úspěšné víno za pomoci moderních poznatků a technologie aneb Jak vyrobit normální dobré víno' je určeno pro odbornou vinařskou veřejnost,. Zejména výrobcům vín, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci při výrobě kvalitních vín za pomoci moderních enologických poznatků a postupů. Přímo od významného tuzemského enologa, jehož vína opakovaně získala nejvyšší vinařské tituly, se dozvíte, jak vyrábět vína, která bodují jak u zákazníků, tak na domácích a mezinárodních soutěžích.
Přednášky obsáhnou celkový průřez výroby vína; a to od přípravy na sklizeň přes zpracování hroznů, finalizaci a školení vína až po lahvování. Teorie bude doplněna názornými ukázkami – degustací vybraných vín.
Harmonogram:
1. den
08:30–09:00 prezence
09:00–12:30 přednáška
12:30–13:30 přestávka na oběd
13:30–17:00 přednáška
2. den
08:30–09:00 prezence
09:00–14:00 přednáška
Účastníci budou moci získat větší přehled o moderních enologických postupech a přípravcích určených pro mošt a víno, který zúročí při výrobě vína už v nadcházející kampani. Školení je velmi přínosné i pro malovinaře či začátečníky, kteří si potřebují osvojit základní znalosti o moderních postupech při výrobě vína.
Kurzovné zahrnuje přednášku lektora, degustované vzorky vín a drobné občerstvení.