Základy sommelierství, vína a vinařství ČR 2020 Brno je nejnavštěvovanějším kurzem Vinařského Institutu. Po jeho absolvování získáte základní přehled v oblasti vína a vinné kultury. Jedná se o intenzivní celodenní kurz (9.00–18.00 hod.) vinařství pod vedením některého z tuzemských špičkových sommelierů.
Naučíte se vše o degustaci a servisu vína, zjistíte jak snoubit víno s pokrmy i jak poznat vady a nedostatky vína. Dozvíte se, jak se třídí vína v České republice a jaké jsou přesně funkce sommeliera, samozřejmě vše včetně praktických ukázek. Kurz je současně vstupenkou do světa vína pro ty, kteří se rozhodnou dále studovat a dosáhnout až k CERTIFIKATU SOMMELIERA.
Praktická část – intenzivní seminář (8 hodin) pod vedením lektora z řad špičkových sommelierů
Lektor s Vámi podrobně projde všechny lekce. Prakticky budete procvičovat degustaci na 15ti vzorcích špičkových vín. Prakticky si vyzkoušíte servis vín včetně dekantace. Snoubení vína a pokrmů si vyzkoušíte s pěti druhy sýrů.
Teoretická část – online skripta a autotesty k procvičení, nastudujete předem z pohodlí domova, skripta Vám zůstávají k dispozici
- Lekce – Sommelier – funkce sommeliera, podpora prodeje, tvorba vinného listu
- Lekce – Degustace a hodnotící systémy – senzorické hodnocení, hodnotící systémy
- Lekce – Snoubení pokrmů a nápojů – pravidla snoubení, skupiny pokrmů, skupiny vín, vzájemné kombinace
- Lekce – Servis vína – teploty podávání, druhy skleniček a karaf, podávání šumivých, bílých, růžových a červených vín
- Lekce – Česká republika – historie, současnost, vinařský zákon
- Lekce – Česká republika – vinařské oblasti a podpoblasti
- Lekce – Česká republika – typické odrůdy
Tím, že budete již teoreticky připraveni, budete vědomosti prohlubovat a lépe si vše zapamatujete.
Kurz je zakončen závěrečnou zkouškou formou písemného testu.
CENA KURZU
2 471 Kč bez DPH
(2 990 Kč s DPH)
Pokud jste již zakoupili alespoň jeden kurz, objednejte si tento kurz za balíčkovou cenu přes Váš studijní účet. Balíčková cena kurzu je:
2 223 Kč bez DPH
(2 690 Kč s DPH)
Základy sommelierství, vína a vinařství ČR 2020 Brno