Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586. Intenzivní dvoudenní školení předcházející vědomostní test a senzorickou zkoušku (7. a 8. 6. 2018) vedoucí k osvědčení pro hodnocení členskými zeměmi EU garantovaných výstav a soutěží vín, zatřiďování vín na SZPI a přidělování známky VOC.
Lektoři:
doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.
doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Ing. Radek Sotolář
Cena základní vč. DPH: 5445 Kč
Školení, tzv. výcvik probíhá ve dvou dnech a skládá se ze dvou částí:
a) získání a prohloubení základních znalostí z oblasti oenologie a metodologie senzorické analýzy
b) praktické procvičování senzorických schopností a senzorické paměti
Zkouška, tzv. výběr probíhá v jednom dnu a skládá se taktéž ze dvou částí:
a) zkouška (test) znalostí z oblasti oenologie a metodologie senzorické analýzy
b) zkouška senzorických schopností a senzorické paměti
Více o zkoušce zde.
Harmonogram:
Čtvrtek 31. 5. 2018
08.00-08.30 Prezence
08.30-12.30 Látkové složky vín, jejich analýza a legislativní požadavky
Praktické procvičování senzorických schopností pro hodnocení vín
12.30-13.30 Přestávka na oběd
13.30-17.30 Metodologie senzorické analýzy a organoleptické požadavky na víno
Praktické procvičování senzorických schopností pro hodnocení vín
Pátek 1. 6. 2018
08.00-08.30 Prezence
08.30-12.00 Pěstování révy vinné
12.00 – 13.00 Přestávka na oběd
13.00 – 17.00 Technologie, mikrobiologie a biochemie vína