Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586

View Calendar



31. 5. 2018 08.00 - 1. 6. 2018 17.00


Valtice, Centrum Excelence

Address:
Sobotní 1029, 691 42 Valtice, Česko

Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586. Intenzivní dvoudenní školení předcházející vědomostní test a senzorickou zkoušku (7. a 8. 6. 2018) vedoucí k osvědčení pro hodnocení členskými zeměmi EU garantovaných výstav a soutěží vín, zatřiďování vín na SZPI a přidělování známky VOC.

Lektoři:

doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.
doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Ing. Radek Sotolář

Cena základní vč. DPH: 5445 Kč

Školení, tzv. výcvik probíhá ve dvou dnech a skládá se ze dvou částí:
a) získání a prohloubení základních znalostí z oblasti oenologie a metodologie senzorické analýzy
b) praktické procvičování senzorických schopností a senzorické paměti

Zkouška, tzv. výběr probíhá v jednom dnu a skládá se taktéž ze dvou částí:
a) zkouška (test) znalostí z oblasti oenologie a metodologie senzorické analýzy
b) zkouška senzorických schopností a senzorické paměti
Více o zkoušce zde.

Harmonogram:

Čtvrtek 31. 5. 2018
08.00-08.30 Prezence
08.30-12.30 Látkové složky vín, jejich analýza a legislativní požadavky
Praktické procvičování senzorických schopností pro hodnocení vín
12.30-13.30 Přestávka na oběd
13.30-17.30 Metodologie senzorické analýzy a organoleptické požadavky na víno
Praktické procvičování senzorických schopností pro hodnocení vín

Pátek 1. 6. 2018
08.00-08.30 Prezence
08.30-12.00 Pěstování révy vinné
12.00 – 13.00 Přestávka na oběd
13.00 – 17.00 Technologie, mikrobiologie a biochemie vína

Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586


Ověřeno MonsterInsights