Vady vín a jak je poznat - seminář s doc. Ing. Josefem Balíkem, Ph.D. Jak poznat dobré víno od vadného je alfa a omega sommeliérské práce, ale i otázka prestiže každého milovníka vína.
Oxidace, myšina, těkavky, druhotná fermentace... Ochutnáte?
Jsou vady vína zjevné i méně zjevné a některé jsou dokonce velmi záludné a pozná je málokdo. Jeden z nejlepších způsobů, jak přispět k vlastní schopnosti je odhalit, je poslechnout si výklad špičkového odborníka na vady vín, pana doc. Ing. Josefa Balíka, Ph.D., který poskytne odborný výklad, během něhož na vzorcích vadných vín předvede konkrétní vady. Pan Balík přijede exkluzivně za námi do Vinografu a podělí se o své znalosti v přednášce, v debatě a v praktické degustaci.
Právě možnost ochutnání konkrétních vad vín nám umožní si je zafixovat a rozpoznat je i příště, pokud bychom se s nimi setkali.
Seminář je vhodný jak pro běžné konzumenty a milovníky vína, tak pro samotné sommeliéry a všechny, kteří s vínem pracují nebo ho chtějí jen lépe poznat a rozumět mu.
Datum akce: 29.10.2018 - 15:00 - 17:00
Místo konání: Vinograf Senovážné
Dostupnost: Na akci je nutné rezervovat místa předem. Rezervujte si místo .
Úhrada předem: Na akci je nutné zaplatit předem rezervační poplatek
Cena za akci: 650 Kč