• Domů
  • Aktuality
  • Blog
  • Pranýř
  • Vínopedie
    • Vínopedie
    • Slovník
    • Réva vinná
    • Víno v České republice
    • Víno na Slovensku
  • Kalendář
Header Image

User Panel Banner
Přihlásit se

  • Domů
  • Aktuality
  • Blog
  • Pranýř
  • Vínopedie
    • Slovník
    • Réva vinná
    • Víno v České republice
    • Víno na Slovensku
  • Kalendář
Domů

Úvod do degustace vína

24. 8. 2018 08.30 - 16.30 Europe/Prague
http://www.vinarskecentrum.cz/kurzy-a-seminare/?detail_kurzu=333
Valtice, Centrum Excelence
Address: Sobotní 1029, 691 42 Valtice, Česko
Twitter Facebook

Úvod do degustace vína. Další termín oblíbeného kurzu věnovaného degustaci vína, tentokrát v žádaném sobotním termínu. Toto školení je určeno milovníkům vína, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci v praktické degustaci vína. Kurz je realizován s podporou Vinařského fondu.

Kurz umožní absolventům získat větší jistotu v náhledu na víno, kterou zúročí v restauracích a při společenských akcích, kde budou moci nejen vybrat správné víno, ale i poznat a odmítnout víno vadné. Školení je ale velmi přínosné i profesionály – číšníky a prodejce vína, kteří s tímto oborem začínají a potřebují získat základní znalosti o víně, jeho degustaci a hodnocení. Školení je maximálně zaměřeno na praktickou část poznávání vína. Je tedy vhodné, aby účastníci měli alespoň naprosté základy nastudovány z doporučené literatury. Toto školení může být vhodným předstupněm pro další profesionální kurzy, např. Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586, které pořádá Národní vinařské centrum.

Úvod do degustace vína

Program:
Dopolední program (8:30–13:00)
Část teoretická
• Metodické přístupy senzorického hodnocení révových vín
• Aktuální požadavky na senzorickou jakost révových vín

Část praktická
• Seznámení se základními chutěmi
6 vzorků (základní chutě)
• Srovnávací zkouška schopnosti rozlišovat základní chuti
8 modelových vzorků
• Test rozlišovací schopnosti intenzity chuti pořadovou zkouškou
2 série čtyř vzorků révových vín
• Test rozlišovací schopnosti organoleptických vlastností trojúhelníkovou zkouškou
3 série tří vzorků révových vín
• Zkouška schopnosti popisu pachů
15-20 vzorků modelových vůní a přípachů

Odpolední program (14:00-16:30)
• Individuální zatřiďování révových vín podle předložené deklarace, popis a srovnání jejich charakteristických vlastností a nedostatků.
15-20 vzorků révových vín, příklady odrůdových a vadných vín

Lektor:
doc. Ing. Josef Balík, Ph.D. – vysokoškolský pedagog se specializací na víno, vedoucí ústavu posklizňové technologie ZF MENDELU v Lednici

Cena základní vč. DPH: 850 Kč
Kapacita: 30

  • školení, kurz, vzdělávání
  • #sommelier

Odpovědět Zrušit odpověď na komentář

HledamVino.cz – Kontakty – Inzerce

hledamvino@gmail.com

Copyright © 2023 HledamVino.cz Zásady ochrany osobních údajů: https://www.hledamvino.cz/zasady-ochrany-osobnich-udaju/ Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Máte tip? Napište nám!

    Got a hot tip? Send it to us!

      Your Name (required)

      Your Email (required)

      Video URL

      Attach Video

      Category
      SportNewsTechMusic

      Your Message