• Domů
  • Aktuality
  • Blog
  • Pranýř
  • Vínopedie
    • Vínopedie
    • Slovník
    • Réva vinná
    • Víno v České republice
    • Víno na Slovensku
  • Kalendář
Header Image

User Panel Banner
Přihlásit se

  • Domů
  • Aktuality
  • Blog
  • Pranýř
  • Vínopedie
    • Slovník
    • Réva vinná
    • Víno v České republice
    • Víno na Slovensku
  • Kalendář
Domů

Svatomartinská husa – Z Kocandy v Děčíně

11. 11. 2020 - 15. 11. 2020 Celý den
https://www.kocanda-decin.cz/restaurace/akce-hody/svatomartinska-husa.html
Děčín, Restaurace Kocanda
Address: Nám. 5. května 128, 405 02 Děčín-Staré Město, Česko
Twitter Facebook

Svatomartinská husa – Z Kocandy v Děčíně. Dovolujeme si Vás pozvat na jeden z nejoblíbenějších svátků roku a to svátek svatého Martina, a s tím spojené gastronomické dny věnované husám a mladému vínu, které proběhnou od 11. do 15 listopadu.

Přímo na KOCANDU v Děčíně si přijďte pro husí kaldoun a lahůdkové husí stehýnko na brusinkovém zelí, podáváme s domácím špekovým a bramborové knedlíkem sypané vídeňskou cibulkou. Jako odmašťovač doporučujeme Plzeňskou 12%. Jako husu s sebou kdy výdej je přímo z okénka, nebo až husu pod nos, kterou si můžete objednat s dovozem na Dáme Jídlo.cz.

Poznejte výhody naší technologie konfitování, přípravy stehen ve vakuu s dlouhodobým pečením (12-14 hodin) při nízkých teplotách v Hold-o-matu. Maso neztrácí na váze je šťavnaté narůžovělé a hlavně masité. Při standartním pečení je ztráta přes 50% váhy a při opakovaném ohřívání se masa vysouší, tuhnou a gumovatí. Naší technologií jsme dosáhli ztrát do 25% váhy. SVATOMARTINSKÉ DNY s dlouholetou tradicí slaví vždy na KOCANDĚ úspěch.

Za tyto 4 dny, naši kuchaři připraví a naše selky roznesou přes 480 stehen. Pípou proteče přes 1.100 piv Plzeňského.

Svatomartinské menu – Kocanda

  • polévka: 55,-Kč Husí kaldoun, velmi silný domácí husí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi
  • hlavní jídlo: 239,-Kč Konfitované husí stehno na brusinkovém zelí se špekovým a bramborovým knedlíkem, sypané vídeňskou cibulkou
  • dezert: 59,-Kč Domácí štrůdl Svatého Martina s vanilkovým šodo

Svatomartinská husa – Z Kocandy v Děčíně

Svátek sv. Martina

Tento den symbolizoval konec sklizně, završil zemědělský rok a oznámil začátek zimy. Víte, že rozdělování husího masa mělo své pořadí? Nejnižší sluha dostával křídlo, aby prý při práci lítal, vyšší sluha stehno, hospodář sám si nechával zbytek. A využila se i kůže z husích nohou. Ta se dávala do střevíců pod nohy, aby se nepotily nebo mezi prsty, aby nerostla kuří oka. Ke svatomartinské tradici patří i košt mladého vína.

  • gastronomická akce
  • #mladé víno
  • #Svatomartinské

Odpovědět Zrušit odpověď na komentář

HledamVino.cz – Kontakty – Inzerce

hledamvino@gmail.com

Copyright © 2021 HledamVino.cz – Zásady ochrany osobních údajů
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Máte tip? Napište nám!

    Got a hot tip? Send it to us!

      Your Name (required)

      Your Email (required)

      Video URL

      Attach Video

      Category
      SportNewsTechMusic

      Your Message