Svatomartinská husa – Z Kocandy v Děčíně. Dovolujeme si Vás pozvat na jeden z nejoblíbenějších svátků roku a to svátek svatého Martina, a s tím spojené gastronomické dny věnované husám a mladému vínu, které proběhnou od 11. do 15 listopadu.
Přímo na KOCANDU v Děčíně si přijďte pro husí kaldoun a lahůdkové husí stehýnko na brusinkovém zelí, podáváme s domácím špekovým a bramborové knedlíkem sypané vídeňskou cibulkou. Jako odmašťovač doporučujeme Plzeňskou 12%. Jako husu s sebou kdy výdej je přímo z okénka, nebo až husu pod nos, kterou si můžete objednat s dovozem na Dáme Jídlo.cz.
Poznejte výhody naší technologie konfitování, přípravy stehen ve vakuu s dlouhodobým pečením (12-14 hodin) při nízkých teplotách v Hold-o-matu. Maso neztrácí na váze je šťavnaté narůžovělé a hlavně masité. Při standartním pečení je ztráta přes 50% váhy a při opakovaném ohřívání se masa vysouší, tuhnou a gumovatí. Naší technologií jsme dosáhli ztrát do 25% váhy. SVATOMARTINSKÉ DNY s dlouholetou tradicí slaví vždy na KOCANDĚ úspěch.
Za tyto 4 dny, naši kuchaři připraví a naše selky roznesou přes 480 stehen. Pípou proteče přes 1.100 piv Plzeňského.
Svatomartinské menu – Kocanda
- polévka: 55,-Kč Husí kaldoun, velmi silný domácí husí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi
- hlavní jídlo: 239,-Kč Konfitované husí stehno na brusinkovém zelí se špekovým a bramborovým knedlíkem, sypané vídeňskou cibulkou
- dezert: 59,-Kč Domácí štrůdl Svatého Martina s vanilkovým šodo
Svatomartinská husa – Z Kocandy v Děčíně
Svátek sv. Martina
Tento den symbolizoval konec sklizně, završil zemědělský rok a oznámil začátek zimy. Víte, že rozdělování husího masa mělo své pořadí? Nejnižší sluha dostával křídlo, aby prý při práci lítal, vyšší sluha stehno, hospodář sám si nechával zbytek. A využila se i kůže z husích nohou. Ta se dávala do střevíců pod nohy, aby se nepotily nebo mezi prsty, aby nerostla kuří oka. Ke svatomartinské tradici patří i košt mladého vína.