Sommelier Moravy 2019

Sommelier Moravy 2019
View Calendar



20. 11. 2019 15.00 - 21. 11. 2019 17.30


Znojmo, Loucký klášter

Address:
Loucká 3059/25, 669 02 Znojmo, Česko

 

Sommelier Moravy 2019. Soutěž sommelierů o titul „Sommelier Moravy“ kategorie junior a profesionál. 7. ročník sommelierské soutěže. Kategorie junior je určena pro studenty, pracovníky v gastronomii a sommeliery, kteří v den konání soutěže nepřekročí věkovou hranici 21 let. Kategorie profesionál je určena pro věkovou hranici od 21 let. Odborné semináře celostátního významu.

Odborné semináře celostátního významu. Hlavní garant projektu: Asociace sommelierů České republiky. Porota soutěže bude minimálně pětičlenná a zasednou v ní členové představenstva Asociace sommelierů ČR a další odborníci z vinařství a gastronomie. Počet účastníků soutěže je omezen, rozhodující je datum zaslání přihlášky.

Do soutěže bude vybráno maximálně 30 soutěžících v každé kategorii.

Den první: 20. 11.

Program:

  • Čas písemného testu: 15.00 hod.
  • Místo konání: Loucký klášter, Znojmo
  • Písemný test kategorie Junior. Povinně sommelierské oblečení.
  • Písemný test kategorie Profesionál píše druhý den. Programu první den je možné se zúčastnit.
  • 16.30 hod. Přednáška: Historie vinařství a vinohradnictví ČR, Ivo Dvořák, viceprezident AS ČR, lektor
  • Čas exkurze: 17.00–18.00 hod.
  • Místo konání: Loucký klášter, Znojmo
  • Exkurze (pro Juniory, Profesionály, porotu): Loucký klášter (Znovín Znojmo) - návštěvnické centrum, obrazová galerie, bednářské a vinařské muzeum, sklepení
  • 18.00 hod. Přednáška: Sudy a barikové alternativy versus vína tuzemských vinařů, Ing. Miloš Vidlář, enologicko-technologický poradce
  • 18.30 hod. Večeře s víny - sklepní prostory Louckého kláštera

Den druhý: 21. 11.

Program:

  • 8.00 - 8.20 přivítání, prezence, zahájení soutěže
  • 8.30 - 9.30 degustace anonymních vzorků – ústní formou, kategorie Junior a kategorie Profesionál
  • 9.30 - 9.50 přestávka – občerstvení
  • 9.50 - 10.20 přednáška – Červená vína (malolaktická fermentace a zraní v sudech), Ing. Lubomír Dvořáček, Ph.D., vinař z Mikulčic
  • 10.20 - 10.30 vyhlášení 12 semifinalistů kategorie Junior
  • 10.30 - 11.30 servis červeného vína kategorie Junior
  • 10.30 - 11.30 písemný test kategorie Profesionál
  • 11.30 - 12.20 oběd
  • 12.20 - 12.30 vyhlášení 12 semifinalistů kategorie Profesionál
  • 12.30 - 13.30 servis červeného vína kategorie Profesionál
  • 13.30 - 13.45 přestávka, občerstvení
  • 13.45 - vyhlášení 3 finalistů v kategorii Junior
  • 14.00 - 15.00 finálové vystoupení juniorů
  • 15.05 - vyhlášení 3 finalistů v kategorii Profesionál
  • 15.20 - 16.30 finálové vystoupení profesionálů
  • 16.30 - 16.45 porada poroty
  • 16.45 - 17.00 správná řešení, postupy, výsledky finálových disciplín
  • 17.00 - vyhlášení výsledků a předání diplomů a cen
  • 17.30 - slavnostní ukončení

Sommelier Moravy 2019 – 7. ročník


Ověřeno MonsterInsights