Kurz snoubení vína & sýrů. Doba prezentace: 4-5 hod., začátek v 15.00 hod., konec prezentace ve 20.00 hod., následuje volná zábava, ukončení ve 22.00 hod. V ceně kurzu: sýry a jejich kombinace, občerstvení, degustovaná vína, prohlídka sklepního hospodářství (několik desítek kombinací vína a sýrů).
Teoretická prezentace s degustací sýrů a vín. Ochutnávka měkkých sýrů, polotvrdých a tvrdých sýrů, s bílou plísní na povrchu, s modrou plísní uvnitř sýra, sýrů s mytou kůrou a další.
Dělení vína dle cukernatosti, nezkvasitelných sýrů, tlaku, barvy odrůd atd. Naše oblasti a jejich Terroir.
Chuťové kombinace sýrů a vína za pomocí tzv. ,,mostů“ – strategie třetího vjemu …
(džemu, vinného želé, olejů, balsamika, ovocných povidel atd.)
Prohlídka sklepního hospodářství vinařství Víno Hruška. Ochutnávka nefiltrovaných vín, včetně občerstvení.