Moderní vinař - praktická část. Praktické dvoudenní školení navazující na e-learningovou část studia na www.modernivinar.cz. Zúčastnit se mohou pouze její úspěšní absolventi.
Harmonogram:
1. den
08:00–08:30 prezence
08:30–11:30 vinohradnická část - Ing. Ivana Flajšingerová, Ph.D.
11:30–12:30 přestávka na oběd
12:30–16:00 vinařská část - Ing. Jan Stávek, Ph.D.
16:00–17:00 vinařský marketing - Ing. Petr Gondáš
2. den
08:00–08:30 prezence
08:30–10:45 vinařská část
10:45-11:45 látkové složení moštů a vín a jejich stanovení
11:45–12:45 přestávka na oběd
12:45–14:00 praktické výpočty ve vinařské technologii, názorné ukázky práce s Malou vinařskou laboratoří
14:00-16:00 individuální nácvik práce s Malou vinařskou laboratoří
16:00-17:00 diskuse, závěrečný test, předání osvědčení
Změna programu a termínu vyhrazena.
Úspěšní absolventi výukového programu obdrží certifikát o získaném vzdělání.
Moderní vinař - praktická část
Lektoři:
Ing. Ivana Flajšingerová - šlechtitelka révy vinné
doc. Ing. Josef Balík, Ph.D. - vysokoškolský pedagog se specializací na víno, vedoucí ústavu posklizňové technologie ZF MENDELU v Lednici
Ing. Jan Stávek, Ph.D. - enolog, nezávislý lektor přednášející výrobu vína například na ČZU Praha, Vinařské akademii Valtice; soudní znalec v oboru vín a destilátů, autor knih Portské a ostatní fortifikovaná vína, Degustační příručka, Rosé – veselý i vážný vícebarevný svět vína
Ing. Petr Gondáš - projektový manažer Národního vinařského centra, o.p.s.
Cena základní vč. DPH: 2000 Kč
Kapacita: 20