Mikulov Gourmet festival 2018. Podávaná jídla devátého ročníku MIKULOV GOURMET FESTIVALU budou opět vycházet z kuchyně rodu Dietrichsteinů. Tentokrát budeme čerpat z kuchyně Leopolda Ignáce Josefa knížete z Ditrichštejna, pátého majitele Mikulova, nositele Řádu zlatého rouna a nejvyššího štolbu císaře Josefa I.
Leopold Ignác z Ditrichštejna (18. 8. 1660 – 13. 7. 1708) byl nejstarší syn Ferdinanda z Ditrichštejna (1636–1698), rodového majetku se ujal po smrti otce a spravoval jej pouze deset let. V mládí studoval na jezuitské koleji v Praze a na univerzitě v Lovani, v letech 1679–1685 podnikl spolu se svým bratrem Walterem Xaverem kavalírskou cestu po Anglii, Belgii, Francii a Itálii. Zde žil divokým a nákladným životem, jeho poklesky jej mohly dokonce stát dvorskou kariéru. O jeho pobytu v Paříži, se vyprávělo ještě po letech. Při přípravě menu budeme vycházet právě z jeho kavalírské cesty a inspiraci budeme hledat v kuchyni italské a francouzské z konce 17. a počátku 18. století, tedy z doby vlády Ludvíka XIV. (1638–1715, vládl od r. 1643).
registrace festivalových hostů
10.15–19.00 Hotel Marcinčák***, Info centrum v recepci hotelu, Vyzvednutí gourmet balíčku