• Domů
  • Aktuality
  • Blog
  • Pranýř
  • Vínopedie
    • Vínopedie
    • Slovník
    • Réva vinná
    • Víno v České republice
    • Víno na Slovensku
  • Kalendář
Header Image

User Panel Banner
Přihlásit se

  • Domů
  • Aktuality
  • Blog
  • Pranýř
  • Vínopedie
    • Slovník
    • Réva vinná
    • Víno v České republice
    • Víno na Slovensku
  • Kalendář
Domů

Kurz Základy vinařství 2020 Brno

5. 2. 2020 - 6. 2. 2020 Celý den
http://icv.mendelu.cz/27384n-zaklady-vinarstvi
Brno, Mendelova uníverzita, Institut celoživotního vzdělávání
Address: Zemědělská 814/5, 613 00 Brno-sever-Černá Pole, Česko
Twitter Facebook

 

Kurz Základy vinařství 2020 Brno. Dvoudenní kurz Vám umožní získat základní znalosti o víně a přehled o jeho výrobě při použití různých technologií a enologických postupů.

Teoretická výuka prvního dne (v Brně) je vhodně spojená s praktickými ukázkami přímo ve vinařských provozech. A to v Lednici, společný odjezd a návrat autobusem z/do Brna během druhého výukového dne. Kurz je určen zájemcům a milovníkům vína jak z řad laiků a nadšenců, tak i malovinařů a pracovníků ve vinařském oboru. Termín kurzu: 5. a 6. 2. 2020. Cena kurzu 3 900 Kč. Více informací a přihlášky na webových stránkách kurzu.

Obsah kurzu

V rámci teoretické výuky budou probrána následující témata:

  • Složení a zrání hroznů
  • Vybavení vinařského provozu
  • Doprava a zpracování hroznů
  • Předfermentační úpravy
  • Biochemie alkoholové fermentace
  • Malolaktická fermentace
  • Oxid siřičitý
  • Školení, zrání a finalizace vín
  • Výroba bílého a růžového vína
  • Metody výroby červených vín
  • Technologie speciálních vín (šumivá a fortifikovaná vína)
  • Výuka prvního dne zahrnuje také ochutnávku vín typických pro dané technologie.

Druhý den v rámci exkurze navštívíme tři vinařské provozy včetně provozu na Ústavu vinohradnictví a vinařství MENDELU. Zde si prakticky ukážeme výrobu vína od zpracování hroznů, školení vína až po finalizaci – tedy lahvování vín. V každém vinařství také ochutnáme 6–8 vzorků vín. Jedno z vinařství bude typickým zástupcem větších vinařských podniků s produkcí nad 200 000 lahví ročně a druhé z vinařství bude typ malého rodinného vinařství s produkcí do 20 000 lahví ročně.

Kurz Základy vinařství 2020 Brno

Informace o lektorech

Kamil Prokeš

Kamil Prokeš

Odborný garant kurzu a vyučující Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. působí jako asistent na Ústavu vinohradnictví a vinařství: odborný garant a vyučující předmětů Sommelierství, Vinařské praktikum, vyučující v předmětu Sklepní hospodářství, Technologie speciálních vín, Senzorická analýza vína II. Je pravidelný účastník sommeliérských soutěží a hodnocení, enolog a majitel Kamil Prokeš vinařství a 3násobný mistr ČR v sekání sektů, vítěz (1.místo) Sommelier České republik. (zdroj: https://breclavsky.denik.cz/podnikani/ceskym-sommelierem-roku-je-kamil-prokes-20171027.htmly 2017 a 2019, vítěz (1.místo) Majstrovství somelierov Slovenska 2017 a 2019).

Mojmír Baroň

Mojmír Baroň

Vyučující doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph. D. působí jako vedoucí Ústavu vinohradnictví a vinařství, je odborný garant a vyučující předmětů Základy vinařství, Enologie, Technologie speciálních vín, Senzorická analýza vína II, Mezinárodní vinohradnictví a vinařství a také mezinárodně uznávaný degustátor a enolog.

  • školení, kurz, vzdělávání

Odpovědět Zrušit odpověď na komentář

HledamVino.cz – Kontakty – Inzerce

hledamvino@gmail.com

Copyright © 2021 HledamVino.cz – Zásady ochrany osobních údajů
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Máte tip? Napište nám!

    Got a hot tip? Send it to us!

      Your Name (required)

      Your Email (required)

      Video URL

      Attach Video

      Category
      SportNewsTechMusic

      Your Message