• Domů
  • Aktuality
  • Blog
  • Pranýř
  • Vínopedie
    • Vínopedie
    • Slovník
    • Réva vinná
    • Víno v České republice
    • Víno na Slovensku
  • Kalendář
Header Image

User Panel Banner
Přihlásit se

  • Domů
  • Aktuality
  • Blog
  • Pranýř
  • Vínopedie
    • Slovník
    • Réva vinná
    • Víno v České republice
    • Víno na Slovensku
  • Kalendář
Domů

Kurz Základy sommelierství Brno 2019

3. 10. 2019 - 4. 10. 2019 Celý den
http://icv.mendelu.cz/26071n-zaklady-sommelierstvi
Brno, Mendelova uníverzita, Institut celoživotního vzdělávání
Address: Zemědělská 814/5, 613 00 Brno-sever-Černá Pole, Česko
Twitter Facebook

 

Kurz Základy sommelierství Brno 2019. Dvoudenní kurz určený pro širokou veřejnost, zájemce o danou problematiku, milovníky vína a ty, kteří se chtějí naučit jak správně víno vybírat, hodnotit, degustovat a podávat.

V kurzu se dozvíte např. významné vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín, historie révy vinné, základní odrůdy révy vinné v gastronomii, popis vín, hodnocení a hodnotící systém, parametry servisu a praktické ukázky servírování a jiné. Vše bude podpořeno praktickými ukázkami vín (min. 30 druhů).

Obsah kurzu

  • historie a význam slova sommelier
  • sommelier a jeho význam a funkce
  • rozdělení vín v ČR a ve světě
  • významné vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín (praktická ukázka vín z těchto oblastí)
  • historie révy vinné, základní odrůdy révy vinné v gastronomii (praktická ukázka vín)
  • popis vín – vzhled, vůně, chuť, celkový dojem (praktická ukázka s víny)
  • hodnocení vína a hodnotící systémy (praktická ukázka vín)
  • zásady při podávání vína, jeho příprava před podáváním, skladování vína
  • snoubení pokrmů s jednotlivými druhy vín (s praktickou ukázkou snoubení vín s drobným občerstvením)
  • parametry servisu a praktické ukázky servírování (šumivé, bílé a červené víno)

V průběhu kurzu ochutnáte kolem 30 vzorků vín.

Informace o lektorovi

Odborný garant kurzu a vyučující Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. působí jako asistent na Ústavu vinohradnictví a vinařství: odborný garant a vyučující předmětů Sommelierství, Vinařské praktikum, vyučující v předmětu Sklepní hospodářství, Technologie speciálních vín, Senzorická analýza vína II. Je pravidelný účastník sommeliérských soutěží a hodnocení, enolog a majitel Kamil Prokeš vinařství, trpjnásobný mistr ČR v sekání sektů, vítěz (1.místo) Sommelier České republiky 2017 a vítěz (1.místo) Majstrovství somelierov Slovenska 2017.

Rozsah kurz

Dvoudenní kurz; teoretická + praktická výuka v areálu Mendelovy univerzity v Brně (Zemědělská 5), 6 vyučovacích hodin denně (12 hodin celkem).

Výstup kurzu

Kromě získaných znalostí a stud.materiálů obdrží účastníci kurzu osvědčení o jeho absolvování.

Termín kurzu

3. a 4. 10. 2019

Cena kurzu

  • 3 300,- Kč (kurz je akreditovaný, osvobozen od DPH)
  • Cena kurzu zahrnuje náklady na lektora, stud.materiál, víno, občerstvení.
  • Možnost dárkového poukazu.

Podmínky účasti

  • zaslání přihlášky
  • úhrada účastnického poplatku

Kurz Základy sommelierství Brno 2019

  • školení, kurz, vzdělávání
  • #sommelier

Odpovědět Zrušit odpověď na komentář

HledamVino.cz – Kontakty – Inzerce

hledamvino@gmail.com

Copyright © 2021 HledamVino.cz – Zásady ochrany osobních údajů
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Máte tip? Napište nám!

    Got a hot tip? Send it to us!

      Your Name (required)

      Your Email (required)

      Video URL

      Attach Video

      Category
      SportNewsTechMusic

      Your Message