Kurz Základy sommelierství. Dvoudenní kurz určený pro širokou veřejnost, zájemce o danou problematiku, milovníky vína a ty, kteří se chtějí naučit jak správně víno vybírat, hodnotit, degustovat a podávat. V kurzu se dozvíte např. významné vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín, historie révy vinné, základní odrůdy révy vinné v gastronomii, popis vín, hodnocení a hodnotící systém, parametry servisu a praktické ukázky servírování a jiné.
Vše bude podpořeno praktickými ukázkami vín (min. 30 druhů). Cena kurzu 3 300 Kč. Více informací a přihlášky na webových stránkách kurzu http://icv.mendelu.cz/26071n-zaklady-sommelierstvi.
Odborný garant kurzu a vyučující Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. působí jako asistent na Ústavu vinohradnictví a vinařství: odborný garant a vyučující předmětů Sommelierství, Vinařské praktikum, vyučující v předmětu Sklepní hospodářství, Technologie speciálních vín, Senzorická analýza vína II.