Kurz Sommelier (I. část). Dvoutýdenní kurz vedoucí k získání osvědčení „Sommelier“, určený specializovaným pracovníkům gastronomie, vinoték a obchodníkům vinařských firem, ale i konzumentům, kteří chtějí být v tomto oboru vzdělaní. Teoretická výuka je doplněna tuzemskými exkurzemi.
I. část: 22. – 25.10.2018
II. část: 19. – 23.11.2018
PŘEDNÁŠEJÍ
Pro someliérský kurz Vinařské akademie Valtice jsou vybíráni experti z oboru vinařství a gastronomie a teorie je seřazena podle pravidel pedagogiky. Přímý kontakt s přednášejícím a mluvené slovo je stále účinnější než e-learning.
- prof. Ing. Fedor Malík, DrSc. – pedagog a vedoucí katedry Chemicko – technologické fakulty SVŠT v Bratislavě
- doc. Ing. Josef Balík, Ph.D. – pedagog a vedoucí ústavu posklizňové technologie MZLU v Brně
- Ing. Jiří Kopeček – výrobce vína a významný odborník, pedagog
- Ing. Jan Stávek, Ph.D. – výrobce vína a významný odborník, vědecko-výzkumný pracovník MZLU v Brně
- Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. – výrobce vína a významný odborník
- pan Libor Nazarčuk – sommeliér – několikanásobný mistr ČR, mezinárodní mistr SR, účastník mistrovství světa, viceprezident Asociace sommeliérů ČR
- Ing. Radek Sotolář, Ph.D. – pedagog a vědecko-výzkumný pracovník MZLU v Brně
- Ing. Petr Ptáček – technolog ve vinařství, lektor
Z hlediska velkého množství informací a poznatků je kurz rozdělen do dvou částí. První část je čtyřdenní, ve druhé části jsou čtyři dny výuky a jeden den závěrečná zkouška. Závěrečná zkouška se skládá z části teoretické a části praktické. Výsledky hodnotí komise složena z nezávislých odborníků jmenovaných Vinařskou akademií. Úspěšní absolventi obdrží Osvědčení o absolvování, které je ověřeno Vinařskou akademií Valtice a Asociací sommeliérů ČR.
CENA KURZU PRO ROK 2018: 14 950 Kč + 21% DPH (cena vč. DPH činí 18 089 Kč)
Cena zahrnuje tyto služby:
- teoretickou výuku odborníky na nejvyšší úrovni včetně skript
- 5 x exkurze (výrobní podniky, vinice, Salon vín ČR)
- závěrečné zkoušky před komisí odborníků a slavnostní předání osvědčení
Kurz Sommelier (I. část)