Kurz snoubení vína & sýrů 2020 Blatnička. Vžijte se do role sommeliera a odhalte tajemství snoubení vína a sýrů. Doba prezentace: 4–5 hod., začátek v 15.00 hod., konec prezentace ve 20.00 hod., následuje volná zábava, ukončení ve 22.00 hod.
Cena kurzu 1 990 Kč. V ceně kurzu: sýry a jejich kombinace, občerstvení, degustovaná vína, prohlídka sklepního hospodářství (několik desítek kombinací vína a sýrů). Maximální počet uchazečů: 18 osob.
Teoretická prezentace s degustací sýrů a vín. Ochutnávka měkkých sýrů, polotvrdých a tvrdých sýrů, s bílou plísní na povrchu, s modrou plísní uvnitř sýra, sýrů s mytou kůrou a další. Dělení vína dle cukernatosti, nezkvasitelných sýrů, tlaku, barvy odrůd atd. Naše oblasti a jejich Terroir. Chuťové kombinace sýrů a vína za pomocí tzv. ,,mostů“ – strategie třetího vjemu… (džemu, vinného želé, olejů, balsamika, ovocných povidel atd.).
Hlavní body kurzu:
- Narození sýra
- Výroba a pasterizace
- Syřidla a tučnost sýrů
- Tvrdost sýrů
- Dělení sýrů
- Skladování a správné pořadí chutí
- Párování sýrů s víny
- Kvalita sýrů a cena
- Známe sýry a jejich původ
- Naše vinařské oblasti a jejich Terroir
- Dělení vína dle zbytkových cukrů, tlaku atd.
- Síra a dubové sudy
- Nejpěstovanější odrůdy
- Dubové sudy a jejich alternativy
- Teplota vína k servisu
- Degustace, základy hodnocení vína
Prohlídka sklepního hospodářství vinařství Víno Hruška. Ochutnávka nefiltrovaných vín, včetně občerstvení.
Doporučujeme ubytování za zvýhodněnou cenu 490,- (Penzion Víno Hruška, Blatnička). Zvýhodněná cena platí pro obsazení dvoulůžkového pokoje.
Kurzem vás bude provázet Marian Jemelík, degustátor, obchodní manažer a sommelier společnosti s kolegou Markem Jestřabíkem, koordinátorem akce.
Kurz snoubení vína & sýrů 2020 Blatnička
Rezervace a dotazy: Marek Jestřabík, marek.jestrabik@vinohruska.cz; tel.: 775 239 684
Platební podmínky: Rezervace je platná po zaplacení plné částky na účet: 214205511/0600 a to 14 dnů před konáním kurzu.
Do poznámky pro příjemce napište vaše jméno a datum konání kurzu.
V případě absence propadá plná částka ve prospěch organizátora akce.