• Domů
  • Aktuality
  • Blog
  • Pranýř
  • Vínopedie
    • Vínopedie
    • Slovník
    • Réva vinná
    • Víno v České republice
    • Víno na Slovensku
  • Kalendář
Header Image

User Panel Banner
Přihlásit se

  • Domů
  • Aktuality
  • Blog
  • Pranýř
  • Vínopedie
    • Slovník
    • Réva vinná
    • Víno v České republice
    • Víno na Slovensku
  • Kalendář
Domů

Inovace ve výrobě vína Velké Žernoseky 2020

4. 3. 2020 09.00 - 17.00 Europe/Prague
http://www.ekomonitor.cz/seminare/kalendar-akci#hlavni
Velké Žernoseky, Žernosecké vinařství
Address: Litoměřice, 412 01 Velké Žernoseky, Česko
Twitter Facebook

 

Inovace ve výrobě vína Velké Žernoseky 2020. Zveme vás na seminář s názvem Inovace ve výrobě vína. Začátek semináře bude v 9.00 hod. a předpokládané ukončení v 17.00 hod. Seminář je spolufinancován v rámci Programu rozvoje venkova, Operace 1.1.1 Vzdělávací akce.

Seminář bude věnován problematice vinifikace hroznů, výrobě bílých a červených vín, řízené alkoholové fermentaci, přes zrání vín, finalizaci až po speciální technologie. V rámci semináře proběhne degustace vzorků vín, a dále bude následovat exkurze do vinařského provozu. Seminářem bude provázet doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D., z Ústavu vinohradnictví a vinařství Mendelovy univerzity v Brně.

Program semináře

  • Úvod do problematiky vína
    • Světová produkce
    • Možnosti přístupu – Terroir
    • Výrobní filozofie
    • Stylistika vín
    • Výrobní kroky
  • Vinifikace hroznů, výroba bílých vín vs výroba červených vín
    • Příprava a průběh sklizně
    • Šetrnost sklizňových operací
    • Před-fermentační operace
    • Odstopkování a drcení bobulí
    • Ležení rmutu před lisováním
    • Lisování
    • Odkalování moštu a použití čiřidel
    • Regulace obsahu kyselin
    • Měření a zvyšování cukernatosti moštu
  • Kvasinky a řízení alkoholové fermentace
    • Alkoholové kvašení
    • Kvasinky
    • Nástroje řízení alkoholového kvašení
  • Jablečno-mléčná fermentace (JMF)
    • Význam a použití JMF
    • Mléčné bakterie
    • Parametry ovlivňující průběh JMF
    • Management JMF
  • Školicí operace a zrání vín
    • Stáčení a síření
    • Oxid siřičitý
    • Chemické postupy odkyselování
    • Čiření vína
    • Zrání vína
  • Finalizace
    • Filtrace
    • Krášlení, stabilizace a lahvování
    • Problematika kyslíku
    • Uzávěry lahví
  • Speciální technologie
    • Zrání vín na kvasnicích – metoda sur-lie
    • Výroba rosé vín
    • Výroba sladkých vín (Ledové víno, Slámové víno, Botrytické výběry)
    • Teplá cesta u červených vín, karbonická macerace
    • Šumivá vína
    • Oranžová vína

Vložné 350,- Kč vč. 21 % DPH.
Ve vložném je zahrnuta účast na semináři, občerstvení, pracovní materiály, degustace vín a exkurze.

Registrace účastníků bude probíhat od 8,30 do 9,00 hod. Odborný program započne v 9,00 hod. a předpokládané ukončení jednotlivých seminářů bude v 17,00 hod.

Exkurze proběhnou ve vinařských provozech po ukončení teoretické části semináře.
Doprava na a z exkurze bude zajištěna.
Řízená degustace se uskuteční v rámci semináře.
Občerstvení pro účastníky bude zajištěno. Účast na akci Vám budeme potvrzovat

Inovace ve výrobě vína Velké Žernoseky 2020

  • školení, kurz, vzdělávání
  • #výroba vína

Odpovědět Zrušit odpověď na komentář

HledamVino.cz – Kontakty – Inzerce

hledamvino@gmail.com

Copyright © 2021 HledamVino.cz – Zásady ochrany osobních údajů
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Máte tip? Napište nám!

    Got a hot tip? Send it to us!

      Your Name (required)

      Your Email (required)

      Video URL

      Attach Video

      Category
      SportNewsTechMusic

      Your Message