Den vinaře, kouzlo sommelierství. Vžijte se do role vinaře a odhalte kouzlo sommelierství a vinařství Víno Hruška. Doba prezentace: 10.00-12.00 hod., začátek v 9.00 hod. (prezentace sklep Víno Hruška), konec prezentace ve 20.00 hod., poté volná zábava, ukončení ve 22.00 hod. Maximální počet účastníků je 18. Cena kurzu: 3 990 Kč.
Nevšední zážitek ve vinařství plný teoretických zkušeností a praktických poznatků.
Interaktivní den enologie, technologie výroby vína, párování vína s pokrmy, degustace moravských a zahraničních vín.
Prohlídka sklepního hospodářství, sezónní práce ve vinohradu, měření síry ve víně, ochutnávka nefiltrovaných vín a další.
Obědové Menu s víny, večeře, celodenní občerstvení a večerní raut příjemně doplní energii k celodenní degustaci.
Hlavní body kurzu:
Víno a čas
Klasifikace vína
Oblasti a jejich Terroir
Vinařský zákon
Kategorizace vína dle zbytkových cukrů, tlaku atd.
Technologie výroby
Autentická a Oranžová vína
Odrůdy moštové
Typy sudů, vypalování a jejich alternativy
Uzávěry vín a korky
Nemoci a vady vína, jak je poznáme
Víno a zdraví
Sommelier a jeho inventář
Servis vín
Teplota pro servis vína a skladování
Kombinace pokrmů s víny
Menu & vína
Degustace, senzorické hodnocení
Vína Moravy a Světa
Hodnotící systém – 100 tabulka
Profil aromatiky a profil mohutnosti vína
Řazení vín k degustaci
Aroma vína
Slovník vinařských výrazů.
Prohlídka sklepa
Sezónní práce ve vinohradu
Sekání sektů – Sabrage
Měření síry ve víně